De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente zoekt bestemming oude school De Welp in Markelo

Gemeente zoekt bestemming oude school De Welp in Markelo

MARKELO - De gemeente Hof van Twente buigt zich over een nieuwe bestemming van het voormalige gebouw van de basisschool De Welp aan de J. Ooststraat te Markelo. De school is ondergebracht in het nieuwe Kindcentrum en de gemeente zoekt nu een passende bestemming van het leegstaande pand van De Welp. De gedachten tenderen lichtjes in de richting van sloop om plek te maken voor woningbouw.

Net als de openbare basisschool De Zwaluw heeft De Welp een moderne behuizing gevonden in het Kindcentrum aan de Fokkerstraat in Markelo. Ze vormen sinds eind vorig jaar één school, maar met elk met behoud van de eigen sfeer. Het gebouw van De Welp is juridisch toegevallen aan de gemeente Hof van Twente. De economische waarde van het gebouw wordt geschat op zo rond een kwart miljoen.

De Welp is een oecumenische basisschool met ongeveer 130 leerlingen en is gevestigd in Markelo Dat betekent dat er projectmatig onderwijs wordt gegeven waarbij rekening wordt gehouden met alle - interkerkelijke - levensovertuigingen. De bedoeling van de gemeente is om te gelegener tijd op de plek van de overbodige school aan de J. Ooststraat woningen te laten verrijzen, maar concrete plannen zijn er nog niet.

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!