De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CMXX

Ik weet het niet hoor, maar als ik hoor dat het verschrikkelijk is om in deze tijd te leven, dan denk ik of wie dat zegt liever in de eerste dan wel de tweede wereldoorlog had willen leven. Om over de wereldbranden uit eeuwen vóór de twintgste er nog maar het zwijgen toe te doen. De pest, de pokken, de cholera, de  Spaanse griep. En de stormwerelden van 14-18 en 40-45. Ik weet er niks van, anders dan dat mij moeder vertelden dat ze niet heel vaak naar school konden wegens het gevaar van bombardementen mijn vader over een mensen in een aardappelkelder.

Geen misverstand over de ernst van de pandemie, ik kom amper buiten, fiets en wandel te weinig, krijg geen vaccin, ben veel binnen en leef naar de voorschriften, de sneeuw van vorige week, de zon van deze week, ik heb er niks aan, maar ik tel mijn zegeningen, één voor één, want voel me een bevooroordeeld mensenkind.

Mijn dagen en nachten vul ik met lezen en schrijven en een beetje slapen . Ik kan noch wil me ergens over beklagen, maar ik mijd ook al die mafkezen die elkaar de kennelijk belangrijke stoel in de radio- en televisiestudio's, de deskundigen, de grootbekken, de complot-engelen en alle anderen die de wijsheid in pacht denken te hebben.

Deel dit nieuws!