De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • RTV Oost krijgt er NPO-journalisten bij voor regionale slagkracht

RTV Oost krijgt er NPO-journalisten bij voor regionale slagkracht

HENGELO - De journalistieke bezetting van de regionale omroep RTV Oost krijgt een extra impuls. Er zijn inmiddels vier journalisten aangenomen, die komen te werken bij de lokale omroepen in Almelo, in Noord-Twente/Vechtdal, in Raalte en in de Kop van Overijssel. Het moet de interactie tussen de lokale omroepen en de regionale zendgemachtigde versterken, met uitwisseling van nieuwsberichten en reportages.

Daarenboven komen er met ingang van april landelijk nog eens 63 journalistieke medewerkers beschikbaar, die in dienst zijn van de NOS, doch bij regionale en lokale omroepen worden gedetacheerd. In een toelichting zegt directeur/bestuurder Oude Wesselink van RTV Oost te denken aan duo’s, om de band tussen lokaal en regionaal gestalte te geven, onder meer met 1Twente, dat Enschede/Hengelo bedient.

Er komt ook zo'n samenwerking met Focus in Zwolle voorzien. Het kan volgens Oude Wesselink zijn dat er nog een tweede Twentse samenwerkingspartner van RTV Oost komt, daarover vinden nog bespiegelingen plaats, maar hoe dat uitpakt is in de nevelen van de omroep verborgen. Het is voor Oude Wesselink een laatste kunstje, want hij vertrekt binnenkort. Nog deze maand zou zijn opvolger worden benoemd.

 

 

 

Deel dit nieuws!