De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo valt buiten boot bij versnelling woningbouw Twentse steden

Almelo valt buiten boot bij versnelling woningbouw Twentse steden

ALMELO - De gemeente Almelo lijkt naast de geldpot te grijpen om de bouw van woningen een impuls te geven  Dat blijkt uit de toekenning van ruim tien miljoen aan rijkssubsidie voor Overijsselse steden. De gemeenten Hengelo en Enschede krijgen wel  geld ter stimulering  en versnelling. En ook de gemeente Zwolle doet mee, maar net als Deventer grijpt Almelo naast de poet. Het gaat om vierhonderd miljoen waar het ministerie, de provincie en de genoemde gemeenten zich hard voor hebben gemaakt.

Het aantal aanvragen overschreed het beschikbare budget met honderd procent, maar die van Enschede en Hengelo zijn niettemin gehonoreerd, mede doordat gedeputeerde Van Haaf van Overijssel er flink achterheen zat. Enschede kan drie miljoen euro tegemoet zien voor de bouwprojecten De Kop en Ledeboer, die beide deel uitmaken van de zogenoemde Boulevardzone, en waar nu met de rijksbijdrage 703 woningen versneld worden opgetrokken. Volgens wethouder Diepemaat is het een erkenning dat 'we als stad goed op weg zijn'.

In de gemeente Hengelo kunnen dankzij de extra rijksbijdrage van liefst 4,2 miljoen euro liefst 722 woningen sneller dan bevroed worden opgetrokken in Hart van Zuid. Het biedt volgens wethouder Ten Heuw het stadsbestuur de mogelijkheid t om sneller te beginnen met de bouw van betaalbare woningen voor in haar woorden jongeren, vakmensen en hoger-opgeleiden. 'We kunnen hen aan ons binden door het bieden van passende woningen.' in de Roskam van gisteren werd al bericht over de grote stedenbouwkundige ambities in Hengelo.

Van de vijf grote steden in Overijssel kreeg Deventer via een eerdere versnellingsregeling wel een bijdrage. Dat gold toen niet voor Almelo, waar het stadsbestuur onder aanvoering van wethouder Van Rees er toch ook aanzienlijke bouwambities zegt op na te houden. 

 

 

Deel dit nieuws!