De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden staat machteloos bij verwaarloosde dorpsboerderij Enter

Wierden staat machteloos bij verwaarloosde dorpsboerderij Enter

ENTER - De gemeente Wierden kan weinig doen aan de bouwvallige oude boerderij aan de Brinkstraat, zeker nu er hekken omheen zijn gezet. Dat heeft wethouder Coes laten weten op vragen van VVD-GB in de gemeenteraad. Het directe gevaar voor passanten en spelende kinderen is volgens Coes geweken. Naar de mening van de wethouder wordt waar mogelijk met de eigenaresse van de vervallen en deels ingestorte dorpsboerderij overleg gepleegd, maar rustte daar tot nu toe weinig zegen op.

De wethouder denkt dat het gezien de gang van zaken 'een langjarig verhaal' lijkt te worden. Ingrijpen kan alleen waar de openbare veiligheid zulks nodig maakt. 'We proberen stapjes verder te komen. Dat is onze enige mogelijkheid.' Voorlopig neemt de fractie van VVD-GB genoegen met de situatie, omdat de wettelijke mogelijkheden uitgeput zijn als er geen verder geen complicerende situaties zijn. De buurt heeft er in die zin last van dat omwonenden en passanten tegen de achenebbisj aan moeten kijken.

Het is de boerderij van Oaluup’n (Freriksen) die al haar desolaatheid boerderij die op instorten staat en om veiligheidsredenen omgeven is door hekken. Er mag dan geen gevaar zijn voor passanten, maar het is wel een doorn in het oog van menig Enternaar; het is een veel gehoorde opmerking, de politiek laat laat z’n stem horen, maar staat juridisch gezien machteloos. De voor zover enige nazaat woont in Roermond, is getrouwd met een rechter, en er zijn twee kinderen, met vermoedelijk het 'spul' op naam.

Deel dit nieuws!