De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nu snel zicht op bouw appartementen 'Gat van Talamini' in Almelo

Nu snel zicht op bouw appartementen 'Gat van Talamini' in Almelo

ALMELO - Binnen enkele weken begint aan de Grotestraat-Noord te Almelo de voorbereiding van de bouw van twaalf appartementen op de zandvlakte die al jaren bekend staat als 'Gat van Talamini'.  Daar zal het aannemersbedrijf Tijdhof-Hobema uit Rijssen-Oldenzaal een prestigieus gebouw laten verrijzen. Bijna een kwart eeuw is ernaar uitgezien, maar telkens kwameen spaak in het bouwwiel.

Alle twaalf de appartementen  krijgen een eigen parkeerplaats, gedeeltelijk in een kelder onder het gebouw en deels en op de begane grond. De grootte der woningen varieert van zo'n vijfenzeventig tot een honderd vierkante meter, exclusief balkons en terrassen. Alle appartementen zijn compleet afgewerkt en voorzien van de nodige duurzame installaties isolatie en naar de geest van de tijd gasloos.

Het ontwerp van het woongebouw is van architect Vredegoor van Architectenplus te Oldenzaal,  n nauwe samenwerking met de gemeente Almelo de constructie van Lucassen te Hengelo. De verkoop van de appartementen begint aan het einde van het eerste kwartaal en directeur Gerritsen van Tijdhof-Hobema verwacht dat de verrijzenis van het woongebouw in de loop van het derde kwartaal aanvangt.

Het plan wordt voor de gemeente Almelo uitgewerkt op basis van de wet kwaliteitsborging die vanaf 2022 van kracht wordt. Van belang voor de stad is dat de nieuwbouw past in de revitalisering van de vroegere Grotestraat-Noord, die ina een poos Citypromenade te hebben geheten, nu zijn oude vertrouwde nam herkrijgt, en denkelijk zijn allure uit de jaren van de volkshelden Jan en Marie van de braderie.

 

 

 

Deel dit nieuws!