De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten biedt met hulp Larcom 95 wsw-ers moeiteloos werk

Rijssen-Holten biedt met hulp Larcom 95 wsw-ers moeiteloos werk

RIJSSEN/HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten gaat de sociale werkvoorziening als gepland zelf ter hand nemen. Met buurgemeente Hellendoorn stond Rijssen-Holten aan het begin van het einde van de gemeenschappelijke regeling Soweco. Het betekent voor Rijssen-Holten dat liefst 95 'nieuwe werknemers' met een zogenoemde wsw-indicatie bij lokale bedrijven komen te werken of in gemeentedienst, in het groenonderhoud of elders als duvelstoejager.

De salarisadministratie en HRM brengt de gemeente Rijssen-Holten onder bij Larcom in Ommen en het beschut werk wordt lokaal geregeld via het sociaal bedrijf de Sterkerij (locatie Weverij) en de gemeente borgt de detachering van de Wsw-werknemers op alle plekken die worden benut. Rijssen-Holten laat weten er in geslaagd te zijn alle voorbereidende werkzaamheden te verrichten en zaken zo te organiseren dat zij op 1 januari 2021 de Wsw zelf uitvoert.

Op 21 januari 2021 heeft de gemeente het eerste loon aan alle 95 nieuwe Wsw-werknemers betaalbaar gesteld. Volgens wethouer Tijhof  van Onderwijs en Educatie in Rijssen-Holten is het 'echt gaaf' dat we het proces van lokale uitvoering van de Wsw op deze wijze zijn beslag heeft gekregen en  dat onze alle betrokkenen 'echt hun plek gevonden hebben', mede dankzij Larcom dat 'een vlekkeloze overgang in een heel korte tijd' mogelijk heeft weten te maken.

 

Deel dit nieuws!