De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Welzijnskoepels moeten de koppen in Nijverdal bijeen steken

Welzijnskoepels moeten de koppen in Nijverdal bijeen steken

NIJVERDAL/ALMELO - De statutair in Almelo gevestigde regionale welzijnsstichting Avedan, voorheen Scoop, heeft haar bezwaarschrift tegen een opgelegde samenwerking met de in Nijverdal gesettelde zusterorganisatie De Welle ingetrokken. Aanvankelijk zag Avedan de voorgestelde ontwikkeling niet zitten. De bedoeling is 'met behoud van het huidige kwaliteitsniveau voor het maatschappelijk werk' in de gemeente Hellendoorn meer te gaan samenwerken met De Welle.

Dit is ook één van de concrete voorstellen die gedaan is in het kader van de ombuigingsopgave van de gemeente Hellendoorn in 2019/2020. Na een gesprek met de gemeente heeft Avedan zelf het bezwaar vervolgens ingetrokken. Afgelopen jaar hebben Avedan en De Welle hun eerste gesprekken gevoerd. Vanwege de uitzonderlijke coronasituatie afgelopen jaar hebben beide organisaties hun volle aandacht moeten inzetten op de ondersteuning van inwoners in de gemeente Hellendoorn.

Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hellendoorn heeft de subsidie voor Avedan voor activiteiten die aan dorpen in de gemeente Hellendoorn raken vastgesteld op 385.092 euro. De Welle heeft haar werkgebied behalve in Hellendoorn ook in Wierden, onder meer jongerenwerk, vrijwilligerswerk, vluchtelingenwerk, sport- en buurtwerk, servicediensten benevens activiteiten op projectbasis. Avedan is bij een aantal taken co-partner.

 

Deel dit nieuws!