De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA/GL maant Paters om jongerenwerk Twenterand te bundelen

PvdA/GL maant Paters om jongerenwerk Twenterand te bundelen

TWENTERAND - Het volgens de raadsfractie van PvdA/GroenLinks in de gemeente Twenterand aan wilskracht en urgentie om stichtingen en organisaties tot een gemeenschappelijke uitvoering van het jongerenwerk te laten komen. Om die reden vraagt het raadslid Reusken van PvdA/GroenLinks het college hoe het tot uitvoering van het raadsbesluit denkt te komen. De gemeenteraad gaf wethouder Paters van Jongeren en Welzijn tijd en ruimte, maar het moet wél gebeuren, vindt Reusken.

Er is temeer haast geboden nu dat moet tot samenwerking zou moet leiden op het punt zou staan definitief te ontploffen. Dat heeft te maken met capaciteiten, complicaties en denominaties. Daar waarschuwde Paters al voor en hij vroeg de gemeenteraad  hem tijd en ruimte te geven om te welzijnsinstituten bij elkaar te brengen om ze samen het jongerenwerk doelgerichter én doelmatiger te kunnen uitvoeren. Hij wilde én kreeg tijd van de gemeenteraad om dit voor elkaar te boksen.

Het leek, aldus Reusken, de goede kant op te gaan. 'De geluiden waren positief en de samenwerking verliep prima, maar schijn bedriegt. Het lijkt erop dat de organisaties het toch niet eens worden met elkaar en dat er onvoldoende onderling vertrouwen is.' Het is nu volgens Reusken de tijd door te pakken en de banden met onwilligen te beëindigen. Nu nog doen Radar Uitvoering, Stichting Jongerenwerk Den Ham, Stichting Reflection en Stichting ZorgSaam Twenterand aan jongerenwerk.

 

Deel dit nieuws!