De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCCXCV

‘Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken. Denken vereist verstand. Ik ben een mens van deze tijd. Het verschrikkelijkste van deze tijd vind ik dat zovelen het als verschrikkelijk ervaren dat ze niet de hele nacht mogen zuipen, schreeuwen, rellen en pissen. Domheid van hersenverweking.

Dat de voorvechters van de vrijheid van neuken, tieren en krenken zich tekort gedaan voelen omdat ze dat niet in groten getale mogen doen wat ze willen,  doet me zuchten en lachen. Dat ze hun treurige leven lang, lamgezopen, kapotfejoint, stijfgescholden. Ik kan er eigenlijk mijn gedachten niet zo bijhouden, bij dat dramdomme volk met zijn zielige klaagdrift.

Ik doe er ook niet zoveel aan, behalve me ergeren aan dat rapalje, maar ik zou ze allemaal met veronachtzaming van nachtklok, vliegverbod, lockdown en zo meer graag een fijne vakantie bieden. Mijn gedachten gaan uit naar een Afrikaans land vol cholelera en malaria, een hotelkamer in de Matrosskaja Tisjina van Poetin, een wandelling tussen de ruïnes van Aleppo, maar goddank zonder avondklok, bezoekbeperking en overal drank, drugs en twitter.

 

 

Deel dit nieuws!