De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Versteeg dringt aan op effectueren cameratoezicht Enschede-Zuid

Versteeg dringt aan op effectueren cameratoezicht Enschede-Zuid

ENSCHEDE - Het raadslid Versteeg van de naar hem genoemde Groep Versteeg te Enschede vindt het onbegrijpelijk dat het cameratoezicht bij het winkelcentrum Zuid op zich laat wachten. Hij wijst er in vragen aan het college van burgemeester en wethouders op dat er ter stede al veel ervaring is opgedaan met cameratoezicht, zowel met het beveiligen van private eigendommen als met cameratoezicht in het publieke domein.

Ook is volgens Versteeg cameratoezicht voldoende duidelijk wat geoorloofd is en wat niet, vanwege het gevaar van inbreuk op de privacy van passanten. Het raadslid stelt dat de gemeente Enschede vorig jaar november al de toezegging deed over te gaan tot het plaatsen van camera's bij het zogenoemde milieuplein van het winkelcentrum Zuid. 'Nu blijkt het gehele traject nog doorlopen moet worden', zo laat Versteeg nu weten.

Het raadslid wil nu van het college weten welke kosten top op heden zijn gemaakt en of het klopt dat Enschede, zoals Versteeg meent te weten, zich spiegelt aan de gemeente Almelo. Hij dringt hoe dan ook aan op tempo en wil als dat de snelheid bevordert weten of Enschede als het beter uitkomt dan de Almelose beleidslijn terzake het plaatsen van camera's op plekken waar dat de mores en de veiligheid zou kunnen bevorderen.

 

 

 

Deel dit nieuws!