De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Fusie scholen redding openbaar onderwijs Nijverdal huzarenstukje

Fusie scholen redding openbaar onderwijs Nijverdal huzarenstukje

NIJVERDAL - De fusie van de openbare scholen De Peppel en 't Heem is de redding van het openbaar basisonderwijs onder de naam Talentrijk in Nijverdal-Zuid. De nieuwe school krijgt het onderkomen in het multifunctioneel centrum De Twijn aan de P.C. Stamstaat, waar De Peppel is gevestigd. Dit deelde wethouer Van den Dolder van de gemeente Hellendoorn de gemeenteraad mee. De fusie wordt na de zomervakantie geƫffectueerd.

Het samengaan der beide scholen, die afzonderlijk onder de nationale leerlingennorm verzeild raakten, is mogelijk vanwege de fusie in Twente van de openbare en rooms-katholieke onderwijsstichtingen in een nieuwe koepel. Dat maakte het ook mogelijk door De Peppel en 't Heem van onderscheiden denominaties samen te brengen, onder het bestuur van de nieuwe Stichting Varietas voor openbaar en rooms-katholiek basisonderwijs.

Het samengaan der beide scholen is overigens een logisch voortvloeisel van de samenwerking die de afgelopen jaren al gestalte kreeg, mede onder druk van de dalende omstandigheden en in de wetenschap dat een levensvatbare basisschool tenminste honderd leerlingen moet tellen, liefst zo'n 25 tot vijftig procent meer. De prognose is dat de nieuwe school Talentrijk medio dit jaar meer dan 125 leerlingen binnen de poorten zal krijgen.

 

Deel dit nieuws!