De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE wil in spoor Omtzigt aanpassingen voor 'beleid in bijstand'

BBE wil in spoor Omtzigt aanpassingen voor 'beleid in bijstand'

ENSCHEDE - De gemeente Enschede loopt tegen wettelijke grenzen aan in het streven naar het bieden van maatwerk bij de uitvoering van sociaal beleid. Dat stelt het raadslid Overink van Burgerbelangen Enschede (BBE) die in dit verband wijst op de landelijk actuele en op onderzoek gefundeerde standpunten van de het kamerlid Omtzigt, ook woonachtig in Enschede.

Tijdens het Kamerdebat over de toeslagenaffaire vroeg Omtzigt een toezegging van het kabinet om inzichtelijk te maken op welke punten de nationale wetgeving los van de toeslagenaffaire nog meer haakt, schuurt en piept vanwege wetten en praktische bezwaren en die signalen uit de samenleving op te halen teneinde ze voor juni aan de Tweede Kamer voor te leggen.

Overink: ' Ook binnen de gemeente Enschede lopen wij vaak tegen de grenzen aan van de wetgeving bij het uitvoeren, vooral daar waar wij graag maatwerk zouden willen geven en dit ook een logisch gevolg zou zijn, is het vaak de wet die ons dwingt om (te) streng te zijn.'

Het raadslid van de grootste coalitiepartij somt tal van voorbeelden op van het type dat het bijstandsgerechtigden wel is toegestaan etenswaren te betrekken van een voedselbank, maar niet een tasje boodschappen van een familielid, want dát zou fraude zijn. 'Burgerbelangen Enschede vindt dan ook dat wij de oproep van de heer Omtzigt serieus moeten nemen en wij als gemeente hierin ook een verantwoordelijkheid hebben en een bijdrage dienen te leveren, om zaken collectief aan te dragen richting Den Haag. Buiten de lobby en politieke lijntjes om. BBE wil van het college van burgemeester en wethouders weten de oproep van Omtzigt op waarde te schatten en daarnaar te handelen, en de uitkomsten zowel de gemeenteraad als de Tweede Kamer ter kennis te brengen.

 

Deel dit nieuws!