De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kerk van Wilibrordparochie in Geerdijk/Vroomshoop staakt de strijd

Kerk van Wilibrordparochie in Geerdijk/Vroomshoop staakt de strijd

GEERDIJK/VROOMSHOOP - Het doek is gevallen voor de Willibrordkerk in Geerdijk/Vroomshoop, want het godshuis aan het kanaal zal aan de eredienst worden onttrokken. Daar was al eerder sprake van, maar met noodverbanden werd de kerk in de benen gehouden, maar heeft de regionale Marcellinusparochie toch de knoop doorgehakt en de kerk te koop aangeboden, net als de pastorie. De vraagprijs voor het ensemble is 325.000 euro.

De kerk verkeert al jaren in crisis, hetgeen leidde tot veel verdeeldheid. Zo stapte twee jaar geleden het parochiebestuur (locatieraad) op wegens een schisma over de koers, vanwege de keuzes van de zeven parochies in Noordwest Twente die samen de geloofsgemeenschap van Sint Marcellinus vormen. Het bestuur stapte op nadat zeven parochianen buiten het bestuur om een brief met gepeperde kritiek aan het bisdom schreven.

Veel parochianen stelden dat, in tegenstelling tot wat het overkoepelende Marcellinus-bestuur beweerde, er wel degelijk mogelijkheden waren een vitale geloofsgemeenschap ook na ruim anderhalve eeuw (de kerk werd in 1867/68 gebouwd en ingewijd) te blijven vormen, inclusief voldoende financiƫle armslag. Die tijd en ruimte kreeg de kerkgemeenschap niet. In de regio Twente worden steeds meer de rooms-katholieke kerken afgestoten.

 

Deel dit nieuws!