De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden wil aanleg zonnepark bij de Aa aan de grens met Almelo

Wierden wil aanleg zonnepark bij de Aa aan de grens met Almelo

WIERDEN/ALMELO - Er ligt alweer een plan voor de aanleg van een zonnepark aan de rand van Wierden, want dit keer nabij de grens met Almelo. De lokale energieontwikkelaar SDEWE werkt daartoe samen met de Enschedese ontwikkelaar Pure Energie. SDEWE exploiteert al een park aan nabij de grens met Twenterand (Weuste) en verder zijn er plannen nabij Hellendoorn (Hoge Hexel) en Rijssen (Enter).

Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Wierden stemt in met de plannen onder voorbehoud van een definitief besluit van de gemeenteraad, die uiteindelijk zijn zegen moet geven. Het beoogde zonnepark in Ypelo zou moeten voorzien in de energiebehoefte van tweeduizend woningen. Voor de hand ligt dat dit de woonwijk-in-aanbouw Zuidbroek is, plus bestaande huizen in het landbouwgebied.

Het is ook mogelijk in de Almelose wijk Windmolenbroek energie te leveren vanwege de nabijheid. Het  zonnepark krijgt de naam 'Wierdensche Aa' en het gelijknamige stroompje, ooit deel van de vaarroute Enter-Almelo.

 

Deel dit nieuws!