De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Liefst vijf bestuurders van CDA bij beste tien van Roskam Top 25

Liefst vijf bestuurders van CDA bij beste tien van Roskam Top 25

ENSCHEDE - Er zijn nog tien Twentse politieke bestuurders (burgemeesters en wethouders) in beeld om door de Roskam te worden uitgeroepen tot Beste Bestuurder van 2020. Dat zijn in alfabetische volgorde SGP-wethouder Beens van Rijssen-Holten, CDA-wethouder Coes van Wierden, WG-wethouder Christenhusz van Oldenzaal, D66-wethouder Van Essen van Losser, ChristenUnie-wethouder Langius van Almelo, VVD-wethouder Maathuis  van Almelo, CDA-burgemeester Nauta van Hof van Twente, CDA-wethouder Spekschoor van Borne, CDA-wethouder Volmerink van Tubbergen en CDA-burgemeester Welten van Haaksbergen.

Opvallend is het relatief hoge CDA-gehalte (vijf van de tien kandidaten 'regeren' vanuit de christendemocratische principes), ten tweede het ontbreken bij de eerste tien van burgemeesters en wethouders uit Enschede en Hengelo en daarentegen komen er liefst twee uit Almelo. Elk jaar presenteert de Roskam in de laatste week van het jaar dé Top 25 van de volgens medewerkers en secondanten beste politieke bestuurders van de gebenedijde regio Twente.

Elk jaar presenteert de Roskam de Top 25 van politieke bestuurders, dus burgemeesters en wethouders in de veertien gemeenten van de gebenedijde regio Twente. Het is geen inhoudelijk oordeel van medewerkers van deze krant over het functioneren der bestuurders, hun politieke kleuring of ideologische signatuur. De enige maatstaf is de combinatie van wat ze willen, beloven, nastreven en of ze daarvoor meerderheden hebben weten te krijgen, maakt niet uit hoe.

Vorig jaar kreeg wethouder Op den Dries van GroenLinks in de gemeente Hellendoorn postuum de eerste plek toegewezen in de Top 25 vanwege zijn betekenis voor de lokale politiek op de westflank van Twente. Hij overleed vorig voorjaar na een jaar wethouder te zijn geweest.

Volledige lijst van dit jaar volgt 30 december

 

 

 

 

Deel dit nieuws!