De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gesprekken over innovatieve zorg: pand-in-aanbouw te Zenderen

Gesprekken over innovatieve zorg: pand-in-aanbouw te Zenderen

ZENDEREN/BOENE - Het half-afgebouwde zorghotel bij Zenderen bij Borne krijgt in aangepaste vorm toch een zorgfunctie . Er lopen gesprekken van directeur Leferink van het Vriezenveense aannemersbedrijf Bramer met zorgondernemer-uit-aandrift Helder. Bij die gesprekken zijn ook opleidingen van Twentse onderwijsaanbieders betokken, waaronder het ROC van Twente en Saxion Hogeschool. Ook vindt overleg plaats met ziekenhuizen, verpleeginstellingen, wonincorporaties zorgverzekeraars en gemeentebesturen.

De bouw van het zorghotel moest de redding van het voormalige klooster annex retraitecentrum annex liturgisch centrum De Zwanenhof worden, maar in hoeverre dit in het huidige toekomstscenario past moet nader worden bezien. Het zou dan inpasbaar moeten zijn in het plan voor innovatieve zorg, dar zich nog naer moet uikristalliseren.

Het anvankelijk gedachte zorghotel zou circa zestig kamers omvatten in combinatie met een aantal huiskamers. Verder zou worden voorzien in faciliteiten die tijdens het verblijf bijdragen aan herstel, revalidatie en wellbevinden. Het gaat onder andere om een restaurant, een zwembad, sport- en fysioruimtes. De gemeente Borne vindt dat het extra ruimtebeslag op het negen hectare grote terrein in voldoende mate gecompenseerd wordt door de aanleggen dan wel optimaliseren van landschappelijke en ecologische waarden.

Deel dit nieuws!