De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCCLXVII

Vrijheid van meningsuiting begint in de raadszaal, aan het Schild bijvoorbeeld. Onlangs meldde deze site dat fractievoorzitter Klein Velderman van D66 in Rijssen-Holten door burgemeester Hofland  tot de orde werd geroepen toen hij in een debatje over coronasteun het waagde vraagtekens te plaatsen bij het doen en laten van kerken, later in andere media overgenomen.

Hofland regaeerde als door een wesp gestoken, wat heet, door een heel wespennest. Hij gewaagde van een gevaarlijk pad waarop het D66-raadslid zich begaf, maakte aanstalten uit zijn vel te springen en Klein Velderman het woord te ontnemen. Alsof die kleine velderman een op het punt stond een misdaad te begaan. SGP en ChristenUnie sloten zich bij de CDA-burgemeester aan. Wel een beetje vroev voor een samenkomst van het Sanhedrin aan het Schild.

Het probleem is niet zo zeer de óns geloof is hét geloof-mentaliteit is gevaarlijk, want liberalen, socialisten en andere gelijkhebberigen drammen ook dat zij het bij het rechte eind hebben, maar een verbod opwelke inhoudelijke bijdrage dan ook aan het politieke debat (woordontneming) is het einde van de democratie. Het is voorzegd, in een stal in de velden van Efraïm.

 

 

Deel dit nieuws!