De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo verkoopt Tuindorpschool na verhuizing machinebedrijf Vos

Hengelo verkoopt Tuindorpschool na verhuizing machinebedrijf Vos

HENGELO - Voor de binnenstedelijke herontwikkeling van de gewezen plek van de machinefabriek Vos mikt de gemeente Hengelo op restauratie gekoppeld aan verkoop. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het betreft de herontwikkeling van het voormalige fabrieksterrein aan de Beckumerstraat. Onderdeel van de grondexploitatie is het voornemen tot verkoop-na- restauratie van de Tuindorpschool.

Vanwege ruimtegebrek wilde de machinefabriek Vos aan de Beckumerstraat uitbreiden en de bedoeling was het naastgelegen pand de voormalige Tuindorpschool daartoe te kopen, maar dat vond de gemeente geen goed idee; een ongewenste stedenbouwkundige ontwikkeling. Na overleg met de directie  van het bedrijf werd besloten tot het verplaatsen van de fabriek.

De gemeenteraad van Hengelo stelde vier ton beschikbaar ten behoeve van nieuwbouw van de machinefabriek aan de Havenkade. Na de herontwikkeling en de wijziging van het bestemmingsplan ontstaat een kavel voor de bouw van twee nieuwe woningen en een combinatie van wonen-werken op een industriële kavel. Het markante pand van de Tuindorpschool kan worden verkocht en de opbrengst wordt op een kwart miljoen tot drie ton geschat.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!