De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen stemt in met en werkt mee aan park Gat in de Markt

Haaksbergen stemt in met en werkt mee aan park Gat in de Markt

HAAKSBERGEN -  Er komt  ter tijdelijke opvulling van het Gat aan de Markt in Haaksbergen een tijdelijk beweeg- en ontmoetingspark in een groene sfeer. De bedoeling is een park aan te leggen waar jongeren, schoolkinderen, bootcampers en klanten van fysiotherapiepraktijken en anderen terecht kunnen om zich te verpozen of aan te sterken. Het  betreft een tijdelijke invulling Gat in de Markt en het perceel van De Bron.

In afwachting van de stedenbouwkundige uitvoering van het Marktplan liggen de genoemde terreinen in het dorpscentrum terreinen van het braak. Enkele inwoners hebben met elkaar het idee opgevat om op de terreinen een tijdelijk beweeg- en ontmoetingspark in een groene omgeving in te richten. Dit particuliere initiatief begon klein, maar groeide uit tot een brede werkgroep, waarin verschillende disciplines vertegenwoordigd zijn.

De initiatiefnemers (met Tanja Lammers als initiator en coördinator van werkgroep ‘The Gap’) willen in co-creatie met de gemeente, ondernemers, paramedici, welzijnswerkers, projectontwikkelaars en andere Haaksbergenaren het park tot stand brengen. De inrichting van het terrein wordt door de werkgroep geschiedt met behulp van sponsoring in natura door bedrijven, gebruik te maken van fondsen en van tweedehands materialen, zoals klimtoestellen of attributen van gesloten schoolpleinen.

Het is de bedoeling dat de werkgroep ook na de aanleg van het park blijft bestaan tot de bouw op en aan het Marktplan daadwerkelijk begint.. De werkgroep (met daarin de buurtsportcoach) zorgt onder meer voor een programmering van het park en werkt daarvoor samen met onder anderen sportaanbieders, het primair en voortgezet onderwijs en het jongerenwerk. Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat het project de steun van de gemeente verdient.

Deel dit nieuws!