De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vestiging van Gastenhuis op plek oude kweekschool te Hengelo

Vestiging van Gastenhuis op plek oude kweekschool te Hengelo

HENGELO - De gemeente Hengelo geeft de eigenaar van een voormalig schoolgebouw aan de Paul Krugerstraat toestemming om een deel van het pand door te verkopen aan belegger Amvest, waarvan de toekomstige gebruiker, zorgverlener Het Gastenhuis, zal huren. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeente ziet af van de mogelijkheid tot terugkoop van het gebouw.

Er vestigt zich met Het Gastenhuis een verpleeghuis voor dementerenden in het gewezen gebouw van de kweekschool in Hengelo. Elders in den lande heeft deze organisatie al panden ten behoeve van deze vorm van 24 uurs-opvang voor dementerenden, met het accent op kleinschaligheid en inwonende verzorgers. Het college ziet deze vorm van zorg als een waardevolle aanvulling op het bestaande aanbod.

Aanvankelijk was het bij de aankoop van de voormalige school door het Rijssense vastgoedbedrijf Explorius en ouderenhuisvesting tot stand te brengen, maar afgelopen jaar kocht Amvest het markante pand op de hoek met de Oldenzaalsestraat, tegenover het oude badhuis, waar 'op de oude plint' een appartementencomplex is gedacht, waarbij het plan rees er een vestiging van Het Gastenhuis toe te staan.

Deel dit nieuws!