De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede staat garant voor aflossing lening van Stichting Military

Enschede staat garant voor aflossing lening van Stichting Military

ENSCHEDE - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Enschede staat voor bijna halve ton garant om een eenmalige aflossing op de lening van deze omvang over te nemen van de Stichting Military Boekelo. Deze stichting moest door een gedwongen verhuizing (vanwege de aanleg van de N18) een lening afsluiten. Er dreigen evenwel problemen te ontstaan door de afgelasting dit jaar van het evenement wegens corona.

In het belang van het hippische tripartite-festijn besloot het college garant te staan voor de jaarlijkse aflossing van de lening bij de BNG Bank, een bedrag van om precies te zijn 48.639,49 aan, want de stichting heeft wel voldaan aan de rentebetaling. Het college wil de  ten laste te brengen van de verkregen rijkscompensatie ten behoeve van het opvangen van de inkomstenderving vanwege de afgelasting door de coronagevolgen.

Hierdoor is het, zo releveert het college, voor de stichting mogelijk om ook in 2021 en daarna één van de grootste hippische topsportevenementen van Nederland te kunnen blijven organiseren, als de omstandigheden het dan wel toelaten. Volgens het college is het een sportief evenement dat in zijn omvang volgens het college tot de top van de wereld behoort en is uitgegroeid tot een business-to-business evenement met zo'n zestigduizend bezoekers.

Deel dit nieuws!