De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo intensiveert cameratoezicht bij winkelcentra in stadswijken

Almelo intensiveert cameratoezicht bij winkelcentra in stadswijken

ALMELO - De gemeente Almelo gaat camera's plaatsen bij de winkelcentra in de wijken Aalderinkshoek, Schelfhorst, Van Goghplein en Ootmarsumsestraat, Het idee is dat cameratoezicht helpt bij het voorkomen van illegale afvaldump bij ondergrondse containers. Om die reden besloot Almelo eerder dit jaar al het aantal afvalcamera’s bij de zogenoemde milieueilanden uit te breiden.

Dit gebeurt volgens wethouder Van Mierlo  op verzoek van omwonenden. 'Buurtbewoners zijn de troep zat en vroegen steeds vaker om cameratoezicht, aldus de wethouder van Milieu. Eerder plaatste de gemeente bij wijze van proef camera’s bij de afvalcontainers bij winkelcentrum De Gors in de Windmolenbroek, het milieuplein bij de Albert Heijn aan de Nieuwstraat en bij de ondergrondse container aan de P.C. Boutensstraat. Later volgde ook een camera bij de supermarkten Aldi en Jumbo aan de Bornerbroeksestraat. Op deze plekken wordt sindsdien minder afval gedumpt en zijn diverse overtreders beboet.

De gemeente zette de proef met cameratoezicht wegens succes om in permanent toezicht en besloot het aantal vaste camera’s structureel uit te breiden. Daarenboven maakt Almelo gebruik van een mobiele camera, die waar zulks nodig wordt geacht  kan worden ingezet.  Naar de mening van Van Mierlo is het dumpen van afval vooral een gedragsprobleem. 'Via de camera’s kunnen we overtreders beboeten, maar zeker zo belangrijk is de preventieve werking. We hopen dat mensen matrassen, tuinmeubels en ander groot afval wegbrengen naar het afvalbrengpunt.'

 

Deel dit nieuws!