De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ondanks minder geld door corona lichtpunten in Museum Hengelo

Ondanks minder geld door corona lichtpunten in Museum Hengelo

HENGELO - Dankzij een aangename liquiditeit kan Museum Hengelo een vanwege corona ook financieel beroerd jaar de blik toch vrij welgemoed op de toekomst richten. Vanwege de bizar genoemde gevolgen van de pandemie moest het museum de deuren voor bezoekers sluiten. Dat betekende dat de inkomsten met tienduizend euro afnamen, waarvan de gemeente Hengelo uit de corona-regeling de helft vergoedt.

'De resterende schade is zuur', memoreert voorzitter Van Houweninge, 'omdat wij financieel gezien goed op koers lagen voor een stabiele toekomst. Toch mag het resultaat van de overkoepelende Stichting Oald Hengelo er volgens de voorzitter 'ondanks alle tegenwind nog steeds zijn'. Hij memoreert nog meer tegenslag, zoals het niet ingecalculeerde snelle vertrek van directeur Krake, wat tot een bestuurlijke verschuiving noopte.

Corona heeft volgens Van Howeninge tot extra investeringen geleid, waaronder de inmiddels gerealiseerde luchtbehandeling in het Auditorium en de receptien de entree. Ook voor deze investering keam de gemeente met vijf mille over de brug. ' Met vertrouwen kijk ik uit naar volgend jaar, het jaar waarin ik mijn tien-jarig bestuurslidmaatschap hoop te vieren', aldus de voorzitter van zowel de Stichting Oald Hengel als Museum Hengelo.  Langzaam maar zeker nadert de herinrichting volgens de vernieuwing en herinrichtin haar voltooiing. 'Als we voldoende subsidie weten te krijgen, zal de tuin opnieuw worden ingericht. Het ontwerp hiervoor is inmiddels gereed. De werkgroep Archeologie is druk doende met de inrichting van de oorspronkelijke Dorpskamer in het Wilmink-Van Benthemhuis. Hiermee wordt het gedwongen vertrek uit de Markstraat enigszins goedgemaakt

Deel dit nieuws!