De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCCLX

Het meest navrante tijdens een debat in Almelo over de belastingpenoze (ofwel de toeslagenschande) was het moment dat het VVD-raadslid Bijenhof een motie van een SP-raadslid Teunis een 'oproep tot een onrechtmatige daad' noemde. De motie beoogde te voorkomen dat de gemeente Almelo de kerstgratificatie voor bijstandsgerechtigden zou inhouden bij al die bijstandsgerechtigden van rijkswege eenmalig 750 euro ontvangen.

Natuurlijk, de motie van Teunis was voor de bühne, want de gemeente had al besloten die gratificatie niet op de uitkering in te houden, maar ach, elke motie is voor een belangrijk deel voor de bühne bedoeld, zeker als die vanuit Oss wordt gecoördineerd. Dat is ook politiek. Bijenhof ging trouwens nog een stuk verder in haar enthousiasme dat een betere zaak waard zou zijn geweest. Ze vond de motie van de SP namelijk ook nog 'schandalig'.

Je zou bijna gaan denken aan politiek over de hoofden van de doelgroep heen. Daar is de SP niet vies van, maar de Bijenhofjes in de politieke tuinen zijn ronduit gevaarlijk. Want  hoe krijgt Bijenhof bij mekaar bedacht andere partijen te beschimpen als ze zelf politicus is namens een partij die verantwoordelijk is voor het grootste politieke schandaal der afgelopen jaren, te weten het hartverscheurende toeslagendrama van vuile fiscus.

(De omhoog gevallen onderwijzeres annex onderwijsbestuurder Bijenhof heeft zich kandidaat gesteld voor de VVD in de Tweede Kamer van volgend voorjaar, nogal Wiebes, zou je zeggen, over onrechtmatige daden en schandalen gesproken.)

Deel dit nieuws!