De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand is 'dwarsligger' Bolte in Vriezenveen meer dan zat

Twenterand is 'dwarsligger' Bolte in Vriezenveen meer dan zat

VRIEZENVEEN - De ergernis  over de bestuurlijke obstructie van de projectontwikkelaar Bolte neemt hand over hand toe. Hij dient tegen zowat elk bouwplan in het dorp bezwaren in. Dat deed hij, zo bleek hedenavond in een vergadering van de gemeenteraad, ook tegen het plan voor de woonwijk Moza├»ek (55 woningen) op de plek van de Ontmoetingskerk en omgeving bezijden het gemeentehuis. Hij is al enige jaren tegen de bouw van (zorg)appartementen op de plek van de voormalige Rabobank op de noordwestelijke hoek van het Manitobaplein.

Het raadslid Jonker van de SGP der gemeente Twenterand bond vanavond deze kat in het openbaar de bel aan. Jonker legde een relatie  tussen beide zaken. Hij wilde van wethouder Koster weten waarom die dat niet doet, althans niet openlijk. Sterker, de wethouder openbare Ruimte noemde de raadszaal 'niet de plek er op in te gaan'.  Hij sprak met zoveel worden tegen dat er een relatie zou bestaan. 'Dit zijn aparte procedures', aldus Koster, waarbij hij in het midden liet welke betekenis hij dit bestek aan het woord 'aparte' wenste toe te kennen.

Het raadslid Elzinga van GBT, de grootste raadsfractie in Twenterand, nam op zijn beurt geen blad voor de mond en sprak van 'pure chantage' en stelde in verband met het Manitobaplein 'dat Vriezenveen baalt van deze rotzooi'. Hij drong vanavond wel expliciet aan op actie ('Ik laat me daar niet voor lenen') en de vraag is wanneer de gemeente een dossier heeft dat het kanstijk maakt Bolte Vastgoed juridisch aan te pakken. Het kan maar zo dat Bolte ook dwarsligt bij de Vriezenveense nieuwbouwplannen aan de Kanaalweg (Zandwijk) en Verzetstraat (Rohof).

Deel dit nieuws!