De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Breuk in BBE haalt voor nu streep door bouw moskee Enschede

Breuk in BBE haalt voor nu streep door bouw moskee Enschede

ENSCHEDE  - De bouw van een nieuwe moskee in Enschede is voorshands uitgesteld, want de gemeenteraad wil eerst meer duidelijkheid over en inzicht in het bestemmingsplan, waarbij er voor zeker wijzigingen nodig zijn ten opzicht van het huidige plan  van het college dat hedenavond met twintig van de 37 stemmen werd verworpen. Opvallend was de verdeeldheid in de grootste collegepartij, die van Burger Belang Enschede, de partij van wethouder Van den Berg, die het voorstel gisteren nog gepassioneerd verdedigde.

De bouw van een nieuw islamitisch gebedshuis met culturele accommodaties benevens kleinschalige horeca op de hoek van de Kuipersdijk en de Wethouder Beversstraat moet met meer zekerheden worden omgeven, aldus de meerderheid van de raad. In de debatten  van gisteren was er flinke kritiek, bestemmingsplan-technisch en communicatief, wegens te weinig aandacht voor de omwonenden, mede in het licht van de eerdere kritiek van de Raad van State, die eerder al aanpassingen eiste, wegens de verkeerssituatie in de wijk.

Niettemin zag het er gisteren nog wel naar uit dat het plan het bij de stemming van vandaag toch zou halen, ook al bracht woordvoerder Nijhuis van de 'regeringspartij' VVD toen al te berde dat bedenkingen over geldstromen, de invloed van Turkije en geschonden beloftes zwaar op de liberale maag lagen. Dat de raadsfractie van BBE bij de stemmingen zou breken, leek toch wel een verrassing, al ging het meer om de verkeerssituatie dan om Turkse invloed. Daarom stemden de BBE-raadsleden Kel, Overink en Teutelink tegen, genoeg voor 17 voor en 20 tegen.

  

Deel dit nieuws!