De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Woningbouw van Domijn op til voor ouderen én jongeren in Losser

Woningbouw van Domijn op til voor ouderen én jongeren in Losser

LOSSER - De woningcorporatie Domijn, de Stichting Huurders Belangen Losser (SHBL) en de gemeente Losser hebben heden de ‘prestatieafspraken’ voor volgend jaar getekend met de bedoelling dat het aanbod en de kwaliteit van huurwoningen zoveel mogelijk aansluiten op de behoeften van de bewoners, zowel op het fysieke als op het sociale vlak, in acht genomende behaalde resultaten van afgelopen jaar.

Afgesproken is dat actieve woningzoekenden in de gemeente Losser ook volgend jaar jaar binnen twaalf maanden een huurwoning moeten kunnen vinden, net als afgelopen jaar, toen er gemiddeld acht maanden voor stond. Een tweede 'lopende afspraak' is dat in de gemeente Losserse ouderen van boven de 65 jaar voorrang hebben op het krijgen van een aantal geselecteerde woningen in de gemeente.

Terzake de nieuwbouw laat Domijn een appartementencomplex  verrijzen met zestien woningen aan de Langenkamp, ook bestemd voor senioren, want duurzaam en gelijkvloers. Voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar vondt evenzeer woningbouw plaats. Op het Zijland bouwt Domijn komend jaar zestien appartementen. Deze worden op aandrang van e gemeenteraad met voorrang verhuurd aan 65-plussers. 

Deel dit nieuws!