De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oude Wesselink vertrekt in mei als hoofdredacteur bij RTV Oost

Oude Wesselink vertrekt in mei als hoofdredacteur bij RTV Oost

HENGELO - Na ruim dertig jaar vertrekt directeur-bestuurder Oude Wesselink bij de regionale omroep RTV Oost. Zijn afscheid staat gepland voor 1 mei volgend jaar. De 62-jarige omroepman uit Geesteren laat in een persbericht weten dat het voor de regionale zendgemachtigde en voor hem 'tijd voor wat nieuws' is. Dat gebeurt op een moment dat de banden met enerzijds de landelijke en anderzijds de lokale omroepen worden verstevigd.

Het is volgens Oude Wesselink 'een goed moment om de functie over te dragen aan een nieuwe bestuurder die de strategische koers en ingezette veranderingen verder vorm geeft'. Het is de Raad van Toezicht de komende maanden op zoek te gaan naar een opvolger Volgens voorzitter Oude Weernink van de Raad van Toezicht is de regionale omroep voor Overijssel veel dank verschuldigd aan Oude Wesselink 'voor zijn loyaliteit aan RTV Oost'.

Oude Wesselink laat weten er trots op te zijn dat RTV Oost in het aanschijn van zijn vertrek 'de meest geraadpleegde nieuwsbron van Overijssel' is. Hij noemt in dit verband 'met name de laatste jaren inspirerend en leerzaam' vanwege een nieuwe visie en strategie gekoppeld aan een 'cultuuromslag', waaronder meer vormen van samenwerking. Hij laat de uitwerking en vormgeving van 'de nieuwe koers'  naar eigen zeggen graag over aan zijn opvolger.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!