De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wil in Esmarkerveld circulaire bouw zeshonderd huizen

Enschede wil in Esmarkerveld circulaire bouw zeshonderd huizen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat in het Esmarkerveld zo'n zeshonderd woningen bouwen. Dat heeft wethouder Van den Berg laten weten. Hij verwacht geen belemmeringen. 'Er is tot nu toe geen korenwolf of iets dergelijks ontdekt', zei hij in een bijeenkomst van stadsdeel Oost. Van den Berg gaat uit van een wijk met een variƫteit aan huizen. Bovendien is het de bedoeling dat er sprake zal zijn van een circulaire bouwwijze.

Vijf jaar geleden was het Esmarkerveld nadrukkelijk in beeld voor de bouw van een opvangcentrum voor vluchtelingen. Ondanks protesten van  veel inwoners van Enschede zette het gemeentebestuur het plan door met als bestuurlijke trekkers burgemeester Van Veldhuizen en wethouder Van Houdt, met als motivatie om het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers te faciliteren in procedures voor een verblijfsvergunning.

Het was een koude douche toen de rijksoverheid van de ene op de andere dag het plan introk, want het gemeentebestuur voelde zich bestuurlijk bij de neus genomen. Vervolgens bekreunde men zich ten stadhuize over wat te doen met het Esmarkerveld. Daar komt dus blijkens de mededeling van Van den Berg nu een ruime woonwijk. Dat past ook in de gemeentelijke ambitie in de stad op grote schaal woningen te bouwen.

 

Deel dit nieuws!