De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Wakeren buigt; notitie kunst en cultuur Hengelo van agenda

Van Wakeren buigt; notitie kunst en cultuur Hengelo van agenda

HENGELO - Uit angst om bakzeil te moeten halen heeft het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hengelo besloten de voorgenomen besluitvorming over het vaststellen van de Kunst- en Cultuurnota van de raadsagenda voor volgende week. Er is dermate veel kritiek op verantwoordelijk wethouder Van Wakeren (ook in de coalitie) dat de kans groot wordt geacht dat de raad de nota naar de prullenmand zal verwijzen.

Onlangs liet politiek leider Wiertsema van de grootste coalitiepartij Pro Hengelo tijdens een politiek beraad al weten nader overleg met de oppositiepartijen te willen teneinde tot een breder gedragen plan voor kunst en cultuur in de stad te komen. Dat heeft te maken de oppositiebreed gevoelde én geventileerde kritiek op de cultuurnota, die de geprangde Van Wakeren afgelopen jaar presenteerde en met hand en tand verdedigde.

De oppositie vindt dat het inhoudelijk te matig en te morsig is, dat het schort aan vergezichten en dat kunstorganisaties en kunstinitiatieven benevens ideeën van individuele en groepen Hengeloërs worden verstaan noch gehoord, laat staan dat ze op een of andere manier worden omarmd, laat helemaal staan gehonoreerd. Dit is volgens Wiertsema, liet hij in het politiek beraad weten, onwenselijk, want een te smal draagvlak, met bovendien de kans dat ook raadsleden van collegepartijen zich daarbij aansluiten, waardoor er zelfs geen meerderheid zou zijn. En dus moet Van Wakeren buigen, op last van (de fractieleider van) zijn partij.

 

 

Deel dit nieuws!