De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland aan slag met activiteiten ter bestijding corona-depressie

Dinkelland aan slag met activiteiten ter bestijding corona-depressie

DENEKAMP – De gemeenteraad van Dinkelland zal er komende week bij het college van burgemeester en wethouders op aandringen dat  er meer er ruimte en geld komt voor sociale projecten. Een meerderheid van de raad wil het college van burgemeester en wethouders dit bevordert en er ook geld voor beschikbaar stelt.

De raadsfractie van het CDA heeft de kat de bel aangebonden, want in een persbericht al aangedrongen op ‘activiteiten en ontmoetingen’ voor zowel ouderen als jongeren ter bestrijding van eenzaamheid. De christendemocratische raadsleden Klunder en Smellink wijzen er in een persbericht  alvast op dat er  een beroep kan worden gedaan rijksubsidie voor dit doel om mensen actief te houden  en somberte tegen te gaan.

‘We hopen’, schrijven de beide raadsleden, ‘dat de creatieve invulling van de activiteiten samen met jongeren en verenigingen wordt gedaan. ‘Denk bijvoorbeeld aan coronaproof sportwedstrijden, workshops of online gamesessies. Laat de creatieve invulling over aan jongeren en lokale organisaties.’

Het college zal volgende week, vermoedelijk bij monde van wethouder Duursma, laten weten hoe  dit aan de vork zal worden gestoken.

Deel dit nieuws!