De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand pronkt nu landelijk met Zonnepark Oosterweilanden

Twenterand pronkt nu landelijk met Zonnepark Oosterweilanden

VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand verwacht dat de jaaropbrengst van het veertien hectare en 37.800 zonnepanelen omspannende Zonnepark Oosterweilanden te Vriezenveen meer dan voldoet aan de verwachte jaaropbrengst. Het eerste volle kalenderjaar van het park gaat circa twaalf megawatt opleveren. Volgens parkdirecteur Lammertink, is tevreden over het eerste jaar is dat meer dan de prognose, die 11,4 megawatt uitging, wat de basis was voor rijkssubsidie.

 'Daar gaan we dus in dit jaar ruim overheen', aldus wethouder Van Abbema van duurzaamheid in Twenterand. De gemeente is de enige aandeelhouder van het zonnepark dat sinds oktober vorig jaar in bedrijf is. 'Wij zijn natuurlijk blij met zo’n mooie opbrengst. Daarmee heeft het zonnepark een aanjagende rol in het behalen van de gestelde duurzaamheidsambities.

Door als gemeente een zelfstandige BV op te richten blijven als de exploitatie en de daaruit voortvloeiende opbrengsten uit het park in lokale handen. Lammertink laat weten dat het zonnepark zowel financieel als operationeel een succes is. De directeur, die zijn paradepaardje te danken heeft aan de om andere redenen weggestuurdealgemeen directeur/gemeentesecretaris Ten Brinke, geeft nu presentaties in den lande.

Landelijk heeft het zonnepark veel aandacht gekregen. En nog steeds wordt de projectleider wekelijks gevraagd om presentaties te geven over de manier waarop de gemeente Twenterand de Zonnepark Oosterweilanden BV heeft opgericht en wat de baten zijn voor de gemeente. Het zonnepark in Twenterand wordt door veel gemeenten gebruikt als voorbeeld om zelf een dergelijke BV op te richten.

 

 

 

Deel dit nieuws!