De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Langius zet de sokken in pogingen De Pooksbelten te verkopen

Langius zet de sokken in pogingen De Pooksbelten te verkopen

ALMELO - De gemeente Almelo wil het gebied Pooksbelten, oostwaarts van de stad, nog steeds verkopen, waarbij volgens wethouder Langius aan meerdere gebruiksmogelijkheden kan worden gedacht. Dat liet de wethouder van vastgoed ter stede in een politiek beraad weten. Hij zei er wel bij dat er nog 'veel haken en ogen' zitten aan welk plan dan ook, mede doordat er een inpassing moet plaatsvinden aan de hand van een gebiedsvisie.

Van oudsher is De Pooksbelten een camping, ooit begonnen door de familie Ten Hag en durende vele jaren een populair vakantieoord, een gezinscamping par excellence, met goede voorzieningen, van zwembad en dagwinkel. De afgelopen jaren kwam de klad er gaandeweg in en werd De Pooksbelten een woonoord voor mensen die om welke reden dan ook in reguliere niet meer in reguliere huizen/wijken konden of wilden wonen.

De gemeente wil al jaren dat de situatie verandert, maar kennelijk is de geschikte koper zou nog niet aan de deur zijn geweest. Er zijn volgens Langus nu potentiƫle investeerders. Een jaar of wat geleden werd gesproken over serieuze belangstelling van uitgaanscentrum Preston Palace voor een ontwikkeling, waarbij de bouw van recreatiebungalows werd genoemd. Natuurorganisaties wijzen op de natuurlijke waarden in deze 'groene long'.

Destijds werd gesproken over een speelparadijs, horecavoorzieningen, een zwembad, een klimbos, een bowlingcentrum en zo meer. Het plan werd destijds gelanceerd onder de naam Park Gravenloo, maar vervolgens bleef het stil, tot deze week.

Deel dit nieuws!