De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw mist over transactie Ebenau-pand in hart van Hengelo

Opnieuw mist over transactie Ebenau-pand in hart van Hengelo

HENGELO - De sloop van het zogenoemde Ebenau-pand aan het Burgemeester Jansenplein pakt duurder uit dan gedacht. Dat laat het college van burgemeester en wethouders  weten in reactie op de eenmansfractie Janssen. Er hangt al bijna twee jaar een sluier van waas over de gang der dingen bij dit kwestieuze pand.

Er is sprake van meerkosten doordat de sloop volgens het college veel complexer is dan van te voren kon worden voorzien. Dit leidt tot vertraging, want de uitgestelde afbraak staat nu voor februari op de rol en dit oponthoud zal betekenen dat er een extra krediet nodig is, al wordt over de kosten niets medegedeeld.

Ook de aankoop en vervolgens doorverkoop van het Ebenaupand was anderhalf jaar geleden al met mist omgeven en er werd achter gesloten deuren toe besloten, om speculatie uit te sluiten, waarbij over een bedrag van een half miljoen werd gesproken, in die zin dat verwerving van dit onroerend goed van belang was voor een zogenoemde 'horecawand' aan het vernieuwde Burgemeester Jansenplein tegenover het Schip van Staat. 

De bedoeling is, werd eerder medegedeeld,  dat de projectontwikkelaar AM zo'n 550 van de 850 vierkante meter verhuren, waarvoor de restaurantketen De Beren in beeld zou zijn. Het gaat dan om de begane grond, want voor de verdieping/gaanderij gaan de gedachten van de ontwikkelaar en het gemeentebestuur uit naar meer horeca of appartementen.

 

Deel dit nieuws!