De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uitbreiding van vloot bij transportbedrijf HST Groep in Enschede

Uitbreiding van vloot bij transportbedrijf HST Groep in Enschede

ENSCHEDE - Het transportbedrijf HST Groep te Enschede heeft het wagenpark met vier onlangs fonkelnieuwe LNG-trucks uitgebreid. Het betreft Volvo FH trekkers die worden ingezet voor nationaal en internationaal transport. Het zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van de Enschedese logistiek dienstverlener. Ze werden betrokken van dealer Nijwa te Hengelo, dat afgelopen week ook al een elekrische FL truck aan transporteur Oegema in Dedemsvaart leverde, bij gelegenheid in stemmige kleuren.

De verlaging van de CO2-uitstoot op langere afstanden was volgens de firma een belangrijke reden om te investeren in LNG, wat staat voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar aardgas. Dat is één van de snelst groeiende energiebronnen en de schoonste fossiele brandstof, die beter is voor het milieu dan diesel.

Duurzaamheid en innovatie staan volgens HST, gevestigd op het Transportcentrum te Enschede, hoog in het vaandel van het bedrijf. Naast de toepassing van onder andere multimodaal transport en zonnepanelen op de gebouwen is begin dit jaar ook geïnvesteerd in een automatisch bandenspanningssysteem op alle opleggers. Al in 2009 ontving HST hiervoor als één van de eerste bedrijven de Lean & Green Award. HST verzorgt (inter)nationaal wegtransport, zeevracht, luchtvracht, intercontinentaal containervervoer, opslag- en voorraadbeheer. Het familiebedrijf telt ruim 370 medewerkers.

Deel dit nieuws!