De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad en volk Tubbergen juichen bouw 38 woningen toe; geen bezwaar

Raad en volk Tubbergen juichen bouw 38 woningen toe; geen bezwaar

TUBBERGEN - De weg is vrij voor de bouw van 38 woningen in tussen de Reutummerweg en de Verdistraat in Tubbergen. Het betreft huizen die geschikt zijn of zijn te maken voor ondrscheiden groepen woningzoekenden. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van maximaal achttien woningen in het gebied tussen de Reutummerweg en de Weleveldstraat en maximaal twintig woningen in het gebied tussen de Weleveldstraat en de Verdistraat.

De woningen zijn levensloopbestendig en daardoor geschikt voor meerdere doelgroepen. Zo kunnen ze relatief eenvoudig geschikt worden gemaakt voor bewoning door ouderen. Daarenboven biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid om aangrenzend aan een woonwagenlocatie twee blokken van vier-onder-één-kapwoningen te bouwen, die geschikt zijn  voor starters. Voor een tweetal kavels aan de zijde van de Reutummerweg geldt dat deze tevens mogen worden gebruikt als woon-werklocatie.

De bouw der woningen aan weerszijden van de Weleveldwegzal geschiedeb door Hoek Vastgoedvisie op basis van het architectenbureau PR8. Van meet af aan liet wethouder Volmerink der gemeente Tubbergen weten dat het plan in een nadrukkelijke behoefte voorziet volgens de gemeente, mede mdat niet het aanbod centraal stond, maar de vraag van woningzoekenden, met als gezegd  eem mix van huizen voor starters als seniorenwoningen.

 

Deel dit nieuws!