De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCLI

Verdwalen is een geschikt tijdverdrijf. Het liefst verdwaal ik in bossen en boeken. Nu ik dit schrijf besef ik dat er zonder bossen geen boeken zouden zijn. Een middag in een Twents bos, het liefst op de fiets. Morgen heb ik een afspraak in Stad-Delden. Dat is voor mij naast de deur en ik weet nu al dat ik via de Looweg rijd en vervolgens over Landgoed Twickel naar mijn afspraak.

Vanmiddag heb ik gereisd met de opgeverfde haan. Dat is  de titel van een boek met bekende en onbekende verhalen met een randje, over - ik pak er maar wat bij de kop - schelmen en vagebonden, zeemeerminnen en nachtmerries en meer eeuwige stuiverzoekers -een  bundel samengesteld door Willem de Bl├ęcourt, teerkost voor de ziel op een regenachtige middag.

Ik beveel u het verhalenboek van harte aan, vanzelfsprekend de Twentse, zoals dat curieuze verhaal over Lowietje en het huisspook van het Jonkershoes te Breklenkamp. En dat over het Glaner nunneken. En dat van de mooie vrouw van Varsen, hoewel dat in de Vechtstreek speelt, maar ach, dool zelf in bossen en boeken. En daarna de Schnaps. Morgen in Stad-Delden.

 

Deel dit nieuws!