De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Hellendoorn wijst Overmeen bestuurlijke parkeerplaats

Raad van Hellendoorn wijst Overmeen bestuurlijke parkeerplaats

NIJVERDAL – De gemeenteraad van Hellendoorn voelt er niks voor om een projectontwikkelaar voor relatief weinig geld openbare parkeerplaatsen toe te wijzen bij een nog te bouwen flat in zeven bouwlagen met zestien appartementen boven twee ruimtes voor commerciële doeleinden, vermoedelijk een winkel en een horecagelegenheid aan de Grotestraat te Nijverdal. Het gaat om een initiatief van Sprengenberg Vastgoed tegenover het Henri Dunantplein met uitzicht op het Huis van Bestuur en Cultuur; een 'landmark' met een hoogte van zo'n 25 meter.

Het gaat de gemeenteraad veel te ver om om de ontwikkelaar te ontslaan van de verplichting voldoende parkeerplaatsen aan te leggen. Deze bijna unanieme opvatting leek voor wethouder Overmeen een koude en bovenal onverwachte  douche te zijn. De enige fractie die haar de hand boven het hoofd hield was de raadsfractie van D66,  de partij voor dewelke  Overmeen wethouder is. De wethouder betoogde dat een uitzondering  zou moeten worden gemaakt in deze kwestieuze zaak omdat parkeren op eigen grond onmogelijk zou zijn wegens  ‘een te korte draai’.

De gemeente kan volgens Overmeen te toekomstige bewoners een plekken aan te bieden in een commerciële parkeergarage, maar dat ginf de gemeenteraad vel te ver. In ruime meerderheid, alleen de partij van de wethouder had zo nog haar twijfels, adviseerde de commissie het een probleem van de ontwikkelaar te zijnen dat hij het moet oplossen. En gaf twee opties in overweging: geen commerciële ruimtes of de bovenste laag appartementen weg te laten. Voor de twee commerciële ruimtes zijn tien parkeerplaatsen benodigd en voor de zestien appartementen gaan de rekenmeesters uit van 23 autovakken.

Deel dit nieuws!