De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCCCL

'Sorry', zei moeder Ayfer, 'ze speelt weer piano.' Moeder was druk bezig het volk van Enschede te vertegenwoordigen, maar haar dochter had daar weinig mee op. Ze laat wel vaker van zich horen. Zet moeder net weer een boom op over deze of gene omissie in de stad van opstand en misstand, begint dochterlief aan een etude. Oefening baart kunst en jong geleerd is oud gedaan.

Ayfer Koc is fractieleider der christendemocraten in de grootste stad van Twente met denkelijk ook de grootse sociale noden, deels erfelijk bepaald, want armoede gaat niet zelden van de ene generatie over op de andere. Dat is geen schuld, dat is pech. In een rijk land is het ook een schande. Helemaal als de Belastingdienst je nog verder in de zorgen duwt. Door moedwil of misverstand.

Met de bestrijding dáárvan is de echtgnoot van Ayfer Koc dan weer bezig. Hij heet Pieter Omtzigt, was vandaag bezig de Twente Index aan te grijpen voor visioenen over een hogesnelheidslijn die de reiziger in een uur van Amsterdam naar Twente zoeft. Als moeder Ayfer straks wethouder is en vader Pieter premier, luisteren ze via zoom gescheiden samen naar een etude van hun dochter. 

Deel dit nieuws!