De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lofrede van Twente Board op kracht van de economie in deze regio

Lofrede van Twente Board op kracht van de economie in deze regio

ENSCHEDE - De regio Twente staat er in sociaal-economisch opzicht prima voor, met op veel fronten kansen en mogelijkheden. Dat was vandaag de eenduidige boodschap bij de presentatie van en toelichting op de jaarlijkse Twente Index. Deze index is de jaarlijkse temperatuurmeting van de Twentse economie, opgesteld door de Twente Board, waarin bestuurlijke ondernemers, bestuurlijke onderwijsbazen en bestuurlijke politici de lead hebben, aangevuld met gedeputeerde Van Hijum, die in de provincie Overijssel over Economie en Innovatie gaat.

De boodschap van de Twente Board was vandaag wel dat de werkloosheid in Twente weliswaar zal toenemen, maar naar verwachting minder dan het landelijk gemiddelde, dankzij de economische veerkracht van Twente. Niettemin moet de vinger aan de pols worden gehouden, vindt de Twente Board, onder voorzitterschap van ex-onderwijsbestuurder Boomkamp. Als speerpunten van Twente worden de arbeidsmarkt, het technisch onderwijs (Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente),  de maakindustrie en de groene biotoop genoemd waarin het goed wonen en recreĆ«ren is.

Een punt van zorg blijft volgens de Twente Board de bereikbaarheid van de regio, die  - met name per (internationale) trein onder druk staat, naar Berlijn, naar Amsterdam en ook naar Groningen. In dat laatste verband wordt gesproken over de noodzaak van koppeling met de Hogesnelheidslijn, die vanuit Amsterdam via Flevoland en Twente naar Duitsland zou rijden. Dat betekent onder meer dat dubbel spoor nodig is bij het station Wierden. Daarover is ook in Provinciale Staten van Overijssel al geregeld gesproken vanwege de benodigde elektrificatie van het traject tussen Zwolle en Wierden.

 

 

Deel dit nieuws!