De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Staten van Overijssel op bres voor veilige oversteek N35 bij Haarle

Staten van Overijssel op bres voor veilige oversteek N35 bij Haarle

HAARLE/HELLENDOORN - Een grote meerderheid van Provinciale Staten in Overijssel zal gedeputeerde Boerman opdragen alles te doen wat mogelijk is om op de nieuwe N35 ter hoogte van het Hellendoornse kerkdorp Haarle (en Luttenberg) een ongelijkvloerse kruising te bouwen over of onder de rijksweg, desnoods met aanvullend geld van de provincie.

Niet alleen de coalitiepartijen CDA, VVD, ChristenUnie, PvdA en SGP komen woensdag met een motie van deze strekking, ook de oppositiepartijen FvD, D66, Mooi Overijssel en Groep Schönbaum steunen de motie. In een persbericht ontbreken ook enkele partijen, waarvan de infrastructuurpartij PVV en de milieubewuste partij Groen Links de meest opvallende zijn.

Onlangs bereikte gedeputeerde Boerman van de ChristenUnie een akkoord met VVD-minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur over verbetering van de N35 tweehonderd miljoen euro beschikbaar te stellen. Het enige punt van kritiek, in de Overrijsselse politiek, betreft de situatie ter hoogte van Haarle, waar de partij Lokaal Hellendoorn meteen over in de pen klom.

 

Deel dit nieuws!