De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Afbraak twaalf huurwoningen Overdinkel en bouw acht koophuizen

Afbraak twaalf huurwoningen Overdinkel en bouw acht koophuizen

OVERDINKEL - Er zullen na de sloop van twaalf huurwoningen acht nieuwe koophuizen verrijzen aan de Julianastraat in het Losserse kerkdorp Overdinkel. Het gaat om twee-onder-één-kappers. Nijhuis Bouwmanagement uit De Lutte, ook een kerkdorp van Losser, zal in de tweede helft van volgend voorjaar de acht koophuizen laten optrekken naar een ontwerp van Architecten Plus.  Het nieuwe toverwoord in de volkshuisvesting is doelgroeponafhankelijke behuizing. Nijhuis zegt dat binnen het bestemmingsplan van alles kan worden ingepast.

Volgens de woningcorporatie Domijn vindt het geen probleem dat woningen aan de huursector worden onttrokke, de eerste vier zijn al afgebroken. 'Wij merken wij dat de voorraad sociale huurwoningen aan de ruime kant is', aldus projectmanager Oosterbroek van de woningcorporatie. En ook: 'Het woonbehoefte-onderzoek, dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd, laat zien dat we nu te veel standaard eengezinswoningen en te weinig doelgroeponafhankelijke woningen hebben met een woon-, slaap- en badkamer bij elkaar op de begane grond.'

De gemeente Losser spreekt over een goede ontwikkeling als een woningcorporatie, een projectontwikkelaar en de gemeentelijke overheid samen inspelen op de actuele behoefte van woningzoekers. 'We halen verouderde eengezinswoningen weg en er komen doelgroeponafhankelijke woningen voor terug. Er is veel behoefte aan dit soort woningen. De nieuwe koopwoningen zijn ook een mooie toevoeging aan de straat. De combinatie van sociale huurwoningen en koopwoningen draagt bij aan een gemêleerde wijk, waar plek is voor jong en oud.

 

Deel dit nieuws!