De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten aast op toekenning groter contingent woningen

Rijssen-Holten aast op toekenning groter contingent woningen

RIJSSEN/HOLTEN - De gemeente Rijssen Holten moet meer en zwaardere druk uitvoeren op de provincie Overijssel om af te dwingen dat ze de komende jaren meer woningen kan bouwen dan volgens de huidige provinciale richtlijnen is toegestaan. Het raadslid Jansen van de SGP refereerde aan de drievuldigheid van bouwen, bouwen en bouwen. Er was algemene instemming over het uitgangspunt, maar er ontstond een schisma over prioriteit bij bouwen in Rijssen en/of in Holten.

Het raadslid Albarda van GemeenteBelang en in mindere mate zijn collega Nijkamp van het CDA braken lansen voor Holten, waarbij ze inspeelden op de mededeling van wethouder Wessels dat de provincie Overijssel de trek van de Randstad naar het oosten des land wil faciliteren in de steden Deventer en Zwolle. Ze wezen erop dat komende uit de Randstad het eerste weidse gebied aan de A1 het bergdorp Holten is met aanlokkelijke buurtschappen als Dijkerhoek en Espelo.

Een voorkeurspositie voor Rijssen als bouwstad raakt aan het daar door de gemeente vastgestelde woningtekort. Volgens het raadslid Ter Harmsel van D66 is het dermate urgent dat er niet alleen maar meer kavels moeten komen, maar dat er ook in meer lagen moet worden gebouwd, etages dus. 'We moeten meer de lucht in.' Daar kon Albarda  zich wel in vinden, want hij constateerde dat in de kern Rijssen stedelijk wonen prioriteit kan krijgen en in Holten het accent op landelijk wonen kan liggen.

Hoe dan ook kreeg wethouder Wessels van Bouwen en Wonen de boodschap mee de druk op de provinciale ketel te houden en te blijven tamboereren op de noodzaak op uitbreiding van het continent bij de eerstvolgende toedeling van huizen over de 24 gemeenten in de provincie Overijssel.

 

Deel dit nieuws!