De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Huizen, winkels, toerisme en kantoren in klooster van Ootmarsum

Huizen, winkels, toerisme en kantoren in klooster van Ootmarsum

OOTMARSUM - Het klooster Maria ad Fontes in Ootmarsum rond krijgt tal van nieuwe functies, want er komen woningen, winkels, toeristische attracties en kantoren in het gebouw. Het initiatief  is van de ondernemer Kosse, die zijn handtekening onder een koopcontract heeft gezet. De verkoop van het klooster past binnen het gestelde voornemen van de gemeente om vastgoed dat niet hoort tot de kerntaak te vervreemden.

Kosse had een half jaar de tijd gekregen van de gemeente een plan van aanpak te maken voor het klooster en dat is hem volgens wethouder Brand 'goed gelukt'.  Zoals de plannen geschetst zijn moet de plek naar de verwachting van de wethouder veel reuring opleveren. 'De combinatie van de verschillende functies die erin komen zoals wonen, detailhandel, toerisme, kantoren zal echt een toevoeging zijn voor Ootmarsum.'

Het eerst aan snee zijn volgens Kosse 'de nodige verbouwingen' die hij 'grondig' noemt, maar toch met 'de nodige voorzichtigheid' gepaard zullen gaan. 'We hebben een plan geschreven voor het pand met respect voor niet alleen de historische waarde maar ook de emotionele waarde. Juist omdat het klooster altijd een integraal onderdeel is geweest, en zal blijven, van Ootmarsum', aldus de ondernemende initiatiefnemer.

Deel dit nieuws!