De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Rooij vertrekt alweer als bestuursvoorzitter MST in Enschede

De Rooij vertrekt alweer als bestuursvoorzitter MST in Enschede

ENSCHEDE - Bij het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede heeft bestuursvoorzitter De Rooij haar vertrek aangekondigd, na nog geen twee jaar. Dat blijkt uit een bericht op de site van het ziekenhuis, waarin voorzitter Den Oudsten van de Raad van Toezicht dit vandaag bekendmaakt.

Onder leiding van De Rooij, die nog geen twee jaar geleden bestuursvoorzitter Leerink opvolgde, is  naar het oordeel van Den Oudsten de oriëntatie op het topklinisch en academisch profiel verder gerealiseerd, het generiek functiehuis geïntroduceerd en is het financiële en maatschappelijke beeld van MST sterk verbeterd. Ook bestuurder Rikkert liet recent weten weldra te vertrekken bij MST, nog deze maand. Dat betekent dus een uittocht in de bestuurlijke uittocht in de top.

Het ziekenhuis valt niet meer onder bijzonder beheer bij de banken. Verder memoreert  Den Oudsten dat 'aanzienlijke stappen' zijn gemaakt in de samenwerking met de Universiteit Twente en het Tech Med Center. Dat geldt eveneens  voor de relatie met ZGT, dat ziekenhuizen in Almelo en Hengelo heeft .Van Rooij heeft bovendien 'krachtig en verbindend leidinggegeven'  aan zowel de interne organisatie als aan de regionale samenwerking . Zelf liet ze optekenen: 'Ik kan hetgeen ik ben opgestart met een gerust hart overdragen aan iemand anders. Ik heb een functie dichter bij mijn gezin geaccepteerd, waar ik als zorgbestuurder mede invulling kan gaan geven aan onder meer de regionale samenwerking. Ook blijf ik op wetenschappelijk en maatschappelijk gebied actief.'

Deel dit nieuws!