De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Schot in herinrichting centrum herendorp als Huiskamer Markelo

Schot in herinrichting centrum herendorp als Huiskamer Markelo

MARKELO – De gemeente Hof van Twente begint op korte termijn met voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Grotestraat in Markelo, waar vijftien jaar gelden al sprake van was. Onlangs nog had de commissie bezwaarschriften kritiek op de slakkengang gang waarmee het gemeentebestuur met dit dossier is omgegaan. Er heerst onduidelijkheid over wat wel en niet mag in de toekomstige Grotrestraat van het ‘herendorp’ in de Hof van Twente. Het gaat om de sfeer van de straat (aankleding en inrichting), de veiligheid en duidelijkheid over waar woningen komen en waar winkels.

Er zouden nu op ad hoc-basis beslissingen zijn en nog steeds worden genomen.  Ook hangt er bestuurlijke mist over het idee hoe nu exact te komen tot een gebied dat de met recht en reden de ‘Huiskamer van Markelo’ kan worden genoemd. Het college van burgemeester en wethouders heeft laten weten er nu naar te streven begin volgend jaar een ontwerp te presenteren en dan zo snel mogelijk aan te besteden én uit te voeren. De bedoeling is, zo heet het, bewoners en ondernemers/winkeliers daar fasegewijs nauw bij te betrekken, bij wijze van spreken steen voor steen.

Het streven van de gemeente is begin 2021 de opdracht het werk aan te besteden én de werkzaamheden in het najaar uit te voeren. In overleg met omwonenden en bedrijven zal daarna de échte herinrichting kunnen starten. Gerekend wordt op een investering richting de zes ton. Dat geld is eerder al met zoveel woorden voor gereserveerd en bestemd. Geïnteresseerden kunnen de komende week in tekst en beeld zien hoe het gaat uitpakken. Er komen snelheidsbeperkende obstakels, lichtmasten met sfeerkleuren en  bestemmingen van gebouwen op basis van belangstelling en wenselijkheid per perceel.

Deel dit nieuws!