De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede draagt kinderboerderij noordkant stad over aan stichting

Enschede draagt kinderboerderij noordkant stad over aan stichting

ENSCHEDE - De gemeente Enschede heeft de kinderboerderij in Noord overgedragen aan de beheerstichting. De 'verkoopprijs' werd afgetikt op één euro. Volgens wethouder Diepemaat, die de sleuteloverdracht deed, biedt de transactie de particuliere stichting de mogelijkheid te investeren in deze parel van maatschappelijk erfgoed. 'Ze gaan daar voortvarend mee aan de slag', zei Diepemaat vanavond tijdens een vergadering van de stadsdeelcommissie. De boerderij zal worden gerenoveerd en verduurzaamd, waar subsidies voor zijn te krijgen.

Met de markante boerderij. De hoeve aan de noordelijke stadsrand geldt als één van de mooiste kinderboerderijen van Twente en het perceel omspant dik twee hectare en er staan stallen en volières, er zijn weiden, een vijver, een boomgaard, een perceel met groentetuinen en een speelterrein. Ook is er het oude woonhuis, dat al meer dan dertig jaar wordt bewoond door 'een familie met hart voor de boerderij'. En uiteraard scharrelen er dieren rond, zoals koeien, hangbuikzwijntjes, ezels, lama’s, herten, schapen, geiten en zo voort en zo verder.

De kinderboerderij is sinds 1975 in handen van een particuliere stichting die haar inkomsten verwerft uit huur, pacht, donaties, subsidies, sponsoren en verkoop van voer en boerderijproducten. Bestuursleden zijn vrijwilligers die grotendeels afkomstig zijn uit de wijk. Voor het dagelijks werk zijn er twee beroepskrachten actief benevens vrijwilligers en stagiaires van scholen. Bovendien voldoet de boerderij op basis van certificering aan alle regels voor veiligheid, dierverzorging en milieu. Diepemaat stelt dat privatisering voor gemeente en kinderboerderij.

 

 

Deel dit nieuws!