De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bornse wethouder Kotteman in gevarenzone vanwege AZC-kwestie

Bornse wethouder Kotteman in gevarenzone vanwege AZC-kwestie

AZELO/BORNE - De gemeenteraad van Borne kapittelt het collegevoorstel om tegen eerdere afspraken in toch weer asielzoekers onder te brengen in het voormalige jongensinternaat in Azelo, tussen Bornerbroek en Borne. Dat beloofde wethouder Kotteman twee jaar geleden, zowel aan de gemeenteraad als aan omwonenden en andere belanghebbenden, maar diezelfde wethouder kwam daar vorige week op terug, wat vanavond in een ingelaste vergadering tot een verhit debat leidde. Het ziet ernaar uit dat de raad een veto uitspreekt als de wethouder en met hem het college persisteert.

Ook de fractie van GB90, de partij namens dewelke Kotteman wethouder is, ziet problemen in het voorstel van de 'eigen' wethouder. Uiteindelijk zegde Kotteman toe dat hij op zijn schreden terug zal keren. Hij moet ook wel, want anders kan de gemeenteraad hem bedanken voor zijn diensten. Er werd hedenavond een motie aangenomen van de VVD-fractie die het college van burgemeester en wethouders opdraagt het voorstel tot nog eens drie jaar asielzoekersopvang in Azelo teug te nemen. Van de achttien raadsleden stemden er twaalf voor de motie en zes tegen.

De verwachting is dat de aangeslagen Kotteman medio volgende maand (15 december), als de kwestie formeel aan de orde is, definitief zal laten weten het plan in te trekken. Behalve de oppositiepartijen zullen ook de coalitiepartijen CDA, BorneNu en GB90 van de gemangelde wethouder het zo plooien dat het voorstel van tafel gaat. De noodzaak daarvan wordt breed gevoeld, want met name in Azelo wordt gesproken over geschonden vertrouwen. Kotteman beloofde drie jaar geleden dat het Asielzoekerscentrum dicht zou gaan en nooit meer als zodanig open, want het zou worden verkocht. 

 

 

Deel dit nieuws!