De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan woningbouw Zandwijk aan kanaal Vriezenveen klaar voor start

Plan woningbouw Zandwijk aan kanaal Vriezenveen klaar voor start

VRIEZENVEEN - Er is bij de gemeente Twenterand een plan voorgelegd voor de bouw van appartementen op de plek van het voormalige hotel/zalencentrum Zandwijk aan het Overijssels Kanaal te Vriezenveen, maar de gemeente heeft daar nog niet op gereageerd. Bij gemeentelijke instemming met het ontwerp van de woningen moet er een officiële aanvraag voor een vergunning worden ingediend. Hetzelfde is aan de hand bij het plan voor de bouw van woningen op het terrein van de voormalige verkeersschool Rohof aan de Verzetstraat.

Het plan voor appartementen op de locatie Zandwijk aan het kanaal Almelo-De Haandrik (aan beide kanten van de Hammerweg) zou een stedenbouwkundige opwaardering zijn voor het gebied aan de Kanaalstraat-Noord en -Zuid, waar nu tussen Westerkerk en Löwik Meubelen  verrommeling plaatsgrijpt. De gemeente Twenterand heeft met een aantal erfgoedinstanties al wel overeenstemming bereikt over het behoud van de meest markante gevelelementen. Dat geldt zowel voor de Bond Heemschut als het Cuypersgenootschap, zijnde erfgoedhoeders.

De gemeente wil wel voortgang maken ensnel met de nieuwbouw beginnen. Het plan is 'historiserende' nieuwbouw te laten plaatsvinden aan het kanaal, waarvan de geschiedenis ruim honderd jaar terugvoert. Het plan omvat ook de ‘overkant’ die het hoekpand Veneman en de woning van de kleindochter Mijntje van grondvester Meindert Zandwijk omvat als ook de fameuze Black Piano Bar. De gemeenteraad heeft al een paar keer geïnformeerd naar de stand van zaken. Het is aan wethouder Koster instemming van de provincie te krijgen.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!